Apicultură

Gâscă albă

Pin
Send
Share
Send
Send


Gâsca albă este o specie de gâște care aparține familiei Duck și genului - Gâscă. Uneori se numește și gâștele cu fețe albe. Starea mediului nu a avut loc. Păsările din această specie sunt de o valoare considerabilă pentru vânători, deoarece se disting prin gustul plăcut al cărnii și sunt pregătite rapid în comparație cu alte specii sălbatice de gâște.

Descrierea gâscului alb-frontal

Culoarea penei superioare a corpului adultului este maro, iar burta este albă cu pete negre. În același timp, persoanele tinere nu au pete în stomac până la 2 ani. Picioarele sunt portocaliu-roșu, de dimensiuni medii. Ciocul are culoarea pielii cu divorțuri roz, iar la baza lui se găsește un alb alb mare, pentru care păsările au fost poreclite cu gâsca albă. Forma și lungimea ciocului la diferite păsări pot varia.

Culoarea cărnii cu rozuri roz, cu un loc alb mare la baza sa.

Interesant! Numai indivizii adulți au un punct alb la baza nasului. Gâșii tineri au o culoare mai uniformă.

Greutatea unui dragon adult este de până la 3,1 kg, iar femelele sunt de obicei puțin mai mici, în intervalul de 1,8-2,5 kg. Lungimea corpului este de 60-75 cm, iar aripile sunt de 125-165 cm. În natură, aceste păsări pot trăi până la 17 ani, iar în captivitate - aproximativ 27 de ani. Ghivețele cu ghinionul fără probleme se mișcă pe teren, înoată, se scufundă și zboară bine. Vocea lor este tare, înaltă. Ele emit un gâscă simplă, ca multe alte rase.

Bird habitat

Citiți și aceste articole.
  • Înlocuiți înlocuitorul de lapte integral
  • Cele mai bune soiuri de conopidă
  • Salata de castravete pentru iarnă
  • Cele mai bune struguri negri

Adesea gâsca cu fronton alb se găsește aproape de râuri, iazuri, zone apropiate cu vegetație abundentă

Cuiburi de gâscă albă în tundra nordică a Eurasiei, Americii de Nord și Groenlandei. În regiunile sudice ale tundrei, acestea cuibăresc foarte rar. Adesea gâsca cu fronton alb se găsește aproape de râuri, iazuri, zone apropiate cu vegetație abundentă. În același timp, pasărea acestei specii poate fi găsită în spațiile deschise ale diferitelor tundre, mlaștini umede și lunci, câmpuri.

În timpul zborurilor de iarnă, gâștele cu frunze albe se stabilesc adesea pe câmpurile plantate cu cereale. Acolo sunt adesea împușcați, astfel încât să nu mănânce ierburi sănătoase.

Stil de viață Goose alb-picior

Culoarea penei superioare a corpului în pasărea adultă este maro, iar burta este albă cu pete negre.

Gâsca cu frunze albe este o pasăre migratoare. Își petrece iarnă în partea de sud a Americii de Nord, de-a lungul țărmurilor mediteraneene, caspice și negre, sau în Europa de Vest. Uneori se poate vedea în Asia Centrală, China, Coreea, India. În cursul zborului, indivizii păstrează corpuri mari de apă, inundații fluviale, unde se opresc să petreacă noaptea, se relaxează și își refacă puterea cu hrană nutritivă. Cel mai adesea, turma se oprește în timpul zborurilor pe pajiști mari, în adâncurile superficiale cu plante, unde petrec noaptea sau zboară spre apă.

Păsările sosesc în regiunile cuibăritoare în ultimele zile ale primăverii sau vara, când zăpada începe să se topească pe tundră. Dacă arcul este întârziat, gâștele se va aduna în turmele de pe malurile rezervoarelor până când acesta va începe să se încălzească. Cuplurile acestor păsări se formează înainte de declanșarea vârstei de reproducere, astfel încât după zbor nu se caută mult timp pentru un partener. Adesea în turme sunt tineri de anul trecut. Curând ei sunt separați de părinți și găsesc și un partener.

Moult la păsările adulte are loc numai o dată pe an - din ultimele zile ale lunii august și pe tot parcursul lunii septembrie. Juvenile molt de 2 ori pe an. Primul molt (plin) rulează din iulie până la jumătatea lunii august, iar al doilea (parțial) are loc în perioada septembrie-ianuarie.

Gâsca albă este o pasăre migratoare

Interesant! Gâștele cu gât alb, care nu sunt încă pregătite pentru reproducere, ajung la locul cuiburilor mult mai târziu decât indivizii adulți, deoarece se află pe câmpurile de hrănire în timpul zborului.

Gâștele cu gât alb au o dispoziție simplă, nu sunt la fel de fricoși ca cele gri, deoarece au puțini inamici în mediul lor natural. Arcurile vulpe sunt cele mai periculoase pentru ei, pentru că ei îi jefuiește de cuiburile lor, prinde animale tinere și uneori adulți.

Ce mănâncă gâsca albă

Vă recomandăm să citiți celelalte articole.
  • Zmeur husar
  • Conserve de castraveți
  • Soiul de struguri Zabava
  • Creste ceapa verde

Dieta gâscului cu frunze albe este aproape 100% alimente vegetale.

Dieta gâscului cu frunze albe este aproape 100% alimente vegetale. Acestea pot include frunziș, rădăcini tinere, rădăcini de plante ierboase, alge, fructe de pădure. Aceste păsări se hrănesc aproape constant în turmă, cu excepția perioadei de îmbătrânire. Pot mânca toată ziua. Pasarele de păsări sunt trimise la locul de hrănire, apoi într-un loc de udare și după aceea zboară spre odihnă.

În timpul molotului, păsările nu pot zbura pe deplin, așa că se așază pe râuri și lacuri, astfel încât, în caz de pericol, pot înota de la prădător.

Reproducerea gâscului alb-frontal

Vioară pentru gâștele cu frunze albe

Sezonul de reproducție al gâștelor albă se află la sfârșitul lunii iunie sau începutul lunii iulie, când se topeste zăpada. Nesting are loc în colonii izolate mari. Păsările construiesc cuiburi la puncte înalte, astfel încât este dificil pentru ei să ajungă la prădători (vulpi, de exemplu) sau în zone deschise. Cuibul în sine este fabricat din resturi (crengi, paie) și este căptușit cu cilindru de puf. Când femeia trebuie să părăsească cuibul, ea îndreaptă această rolă asupra ouălor, astfel încât să nu înghețe și să nu fie vizibile de departe.

Zidăria este formată din 4-7 ouă. Inițial, sunt de culoare albă, dar în procesul de înmulțire, coaja se întunecă, devenind galben-maroniu. Procesul de incubație durează 25-28 zile. Doar femela incubă ouă, dar bărbatul nu se deplasează departe de ea, ci se află în apropiere, protejând cuibul cu femela și ouăle. Dar în timpul hrănirii, atât femeia cât și masculul părăsesc cuibul. Aceasta este perioada cea mai periculoasă în care prădătorii pot veni și distrug întreaga vijelie viitoare.

Perioada de reproducere a gâștelor albă se află la sfârșitul lunii iunie sau începutul lunii iulie.

Puii se varsă în 1-2 zile. Ambii părinți au grijă de tineri, îi învață să zboare, să înoate, să mănânce independent. Păsările cresc rapid și până la sfârșitul verii pot zbura. După aceasta, toată familia zboară pentru molot și iernare, unind în turme cu alte familii.

Gâsca albă este o pasăre foarte frumoasă și interesantă. Ciclul său de viață are loc în mai multe etape. În fiecare an, aceste păsări cuibăresc, se îngrijeau de tinerii lor, trec printr-o perioadă de îngropare, îngrășare, migrând la iernare și înapoi la locul de cuibărit. În natură, nu au mulți dușmani, totuși, ei vânează în mod activ din cauza cărnii sănătoase, gustoase.

Pin
Send
Share
Send
Send